NJlHUNl me barishten është iIaçi më i DOBlSHËM në gjithë planetin

0
289

Plantain është një bimë që të gjithë e kemi në kopsht ose mund ta shohim shumë thjeshtë në rrugë kur kalojmë. Gjithsesi studimet më të fundit kanë treguar se kjo bimë është më shumë se thjesht një barishte – ajo është e mbushur me vlera esenciale që kanë veti të mëdha për shëndetin tonë.

Plantain përdoret shpesh nga alpinistët për të larguar mus;hkonjat por mund të përdoret gjithashtu për alergji të ndryshme infIamacione ose dh;imbje. Farat dhe gjethet mund të përdoren për probIemet e st;omakut dhe mund të merren në formën e çajit ose thjesht shtoheni në supra të ndryshme. Farat janë të mbushura me fibra dhe mund të përdoren gjithashtu dhe për të rënë nga pesha.