/NJlHUNl me fshatin shqiptar të beqarëve, arsyeja pse nuk martohen do ju Iere me goje hapur

NJlHUNl me fshatin shqiptar të beqarëve, arsyeja pse nuk martohen do ju Iere me goje hapur

Në Fshatin Shegas të Lushnjës jetojnë rreth 200 familje. Banorët thonë se jeta e tyre nuk ka ndryshuar me ndërrimin e sistemeve.

Rruga e hapur në periudhën e di;ktaturës mbetet po e njëjta, pa asfalt; me pluhur në verë, dhe baltë në dimër.

Dikur e përshkonin për të shkuar në kooperativë ndërsa sot për të çuar prodhimet e veta në treg.Jetesa është shumë e vë;shtirë, këtu vd;es.

Nuk vjen dot as me makinë. Nëse kemi ndonjë të së;murë e transportojmë me karroca dore.

Të gjitha i mbajmë në krah. Po ngo.rdhin edhe gomarët. Jemi të harruar”, shprehen banorët.

Në Bashkinë e Lushnjes e njohin probIemin, por presin prej kohesh miratimin e projektit.

“Me t’u krijuar mundësitë ekonomike, do të zbatohet edhe do të jetë në funksion të të gjithë fshatit”, thotë Ergest Krakulli, drejtori i shërbimeve në Bashkinë Lushnje.

Ndërkohë në fshat janë mësuar të presin dhe të protestojnë.

Rrugën e pashtruar prej 5 km, banorët e shohin si shkak edhe për një tjetër fenomen që i shqetëson.

Në shegas thonë ata nuk vijnë nuset për djemtë e fshatit. Krushqitë më së shumti bëhen vetëm për vajzat.

“Na ngelën djemtë pa martuar. Ndërsa gocat e shk;reta na i marrin. Na kanë ngelën nipërit pa martuar”, shprehen banorët.