/NJlHUNl me qytetin më të errët në tokë, ku dieIIi në dimër nuk del për 40 ditë

NJlHUNl me qytetin më të errët në tokë, ku dieIIi në dimër nuk del për 40 ditë

Një koleksion fotografish impresionuese ka zbuluar qytetin më të errët në tokë ku nuk ka diell për 40 ditë.

Fotografi, Amos Chapple mori një opsion në aparat i cili mundëson edhe realizimin e fotografive në errësirë për të dokumentuar jetën në veriun e Rusisë gjatë natës polare.

Nga 2 dhjetori deri më 11 janar, dielli nuk ngrihet mbi horizont në Murmansk. Qyteti shtrihet në rrethin Arktik rus.

Amos ka publikuar një koleksion të imazheve ndër më impresionueset në vend.

Rreth 100 kilometra në lindje të Murmansk, varkat shtrihen të ngrira në dritën e hënës netëve të vona.

Murmansk u themelua si Romanov-on-Murman në 1916, kur Car Nikolla II kërkoi një port pa akull që do të lejonte që furnizimet e Iuftës të dërgoheshin nga aleatët e Rusisë.

Në L uftën e Dytë Botërore, Murmansk përsëri u bë i jetueshëm për Bashkimin Sovjetik dhe aleatët e tij perëndimorë.

Ishte një rrugë kryesore për shpërndarjen e materialeve dhe ndihmave për U shtrinë e Kuqe.