NJlHUNl me qytetin shqiptar ku uji ka temperaturë 32 gradë: Mund të Iaheni edhe gjatë dimrit (VIDEO)

0
456

Banjat e Hapura të Bënjës së Përmetit konsiderohen nga ekspertët si më të mirat në Europë,

Burimet e ujërave termale të Bënjës, apo sic quhen ndryshe Banjat e Bënjës, gjenden 14 kilometra larg qytetit jugor të Përmetit.

E veçanta e tyre është se këto janë burime të hapura në natyrë. Temperatura e këtyre ujërave është, 26 deri 32°C.
Katër burime që përdoren për së mundjet kronike të re umatizmave, një burim për së mundjet e stomakut dhe një burim për së mundjet e Iëkurës.

Njëri prej burimeve shërben edhe për trajtimin e së mundjeve të stomakut, ndërsa një tjetër për trajtime të Iëkurës. Trajtime të tjera janë për së mundjet kronike të re mautizmës.

Ujërat me bazë sulfurorë kanë efekte shumë të larta kuruese.Këto burime vizitohen nga shumë njerëz, si gjatë dimrit ashtu edhe verës.

Më poshtë keni edhe disa video të këtyre ujërave termal