/Nuk duroni dot pIasjen e buzëve dhe mbllaçitjet kur hanë? Zbuloni nga se vuani

Nuk duroni dot pIasjen e buzëve dhe mbllaçitjet kur hanë? Zbuloni nga se vuani

Bëni pjesë në ata njerëz të cilët urre.jnë përtypjet dhe tingujt që lëshohen gjatë konsumit në tavolinë? Kemi një lajm të mirë: jeni më inteligjent dhe krijues se të tjerët.

Problemi juaj ka një emër “misofonia”, ose thënë ndryshe karakteristika e atyre njerëzve që urr.ejnë tingujt e lëshuara gjatë përtypjes.

Fjala misofoni, do të thotë mungesë tolerance ndaj tingujve. Edhe pse në këtë rast flitet për tingujt në përgjithësi, misofonia përmbledh tingujt dhe zhurmat në tavolinë, si përpIasjen e buzëve apo përtypja me gojë hapur.

Një studim i Northwestern University, në Chicago, SHBA, mbajti nën vëzhgim 100 vullnetarë.

Pjesëmarrësve në studim iu kërkua që t’iu përgjigjen disa pyetjeve dhe ta bënin me ose pa shqetësimin e këtyre zhurmave. Studiuesit konstatuan se përgjigjet më krijuese erdhën pikërisht nga personat që nuk duronin dot tingujt në ushqim, shkruan noa.al.

Rezultoi se shumë nga mendjet më krijuese janë intolerantë nga pIasja e buzëve apo mbllaçitja! Kështu që nëse nuk i duroni dot këto zhurma ngushëllohuni: jeni më inteligjentë se të tjerët.