/‘Nuk u hodh nga kisha, vajzen time ma vr anë’: I mb ytur në Iot, babai shqiptar në Greqi thote cfare i ndodhi para se te shkonte tek kisha

‘Nuk u hodh nga kisha, vajzen time ma vr anë’: I mb ytur në Iot, babai shqiptar në Greqi thote cfare i ndodhi para se te shkonte tek kisha

Trikalla është e tro.nditur nga vd ekja e një vajze shqiptare 16-vjeçare, e cila u gjet e vd.ekur jashtë një kishe, shkruan sot shtypi lokal.

Vlerësimet e mjekur ligjor, që ekzaminoi t.rupin e vajzës fatk eqe dhe provat e para, çojnë në versionin e ve.tëvr.asjes, megjithatë, familja e 16-vjeçares flet hapur për vr.asjen.

Babai i 16-vjeçares tregon pikën nga ku, sipas policisë, fëmija i tij ra. Sipas asaj që ai thotë, është e pakonceptueshme që vajza arriti të ngjitej atje. “Ata e vr.anë atë, lulja iku …”.

Herët mëngjesin e 15 korrikut, 16-vjeçarja u gjet e vd.ekur, një hetim nisi, pasi policia greke vlerëson se bëhet fjalë për një ve.tëvr.asje por familja këmbëngul se është një veprim kr.iminal.

“Drejtësi për të gjetur vr.asësin, se vogëlushja është vr.arë”, thotë xhaxhai i saj.

Motra e saj binjake, njeriu që kishte komunikimin e fundit me Marian natën e fundit vonë, nuk beson se motra e saj ndërmori hapin e dhënë. Dyshimet e saj për vd.ekjen e motrës së saj i drejtohen një personi specifik. “Po, për atë për të cilin doli. Ose për dikë që do të ishte këtu mbrëmë “.

Policia ende nuk ka përjashtuar një skenar krominaI. Mavijosjet në fytyrën e 16-vjeçares si dhe një ankim për një gr.indje, e kanë lënë hapur këtë mundësi.

Përgjigjet do të jepen nga konkluzioni i ekzaminuesit mjekësor i cili pritet nesër. Por familja e 16-vjeçares do të emërojë ekspertin e vet për këtë proces.

Skenari më i zakonshëm që konsiderohet nga autoritetet është ai i ve.tëvrasjes. Kjo do të thotë, të martën vonë në mbrëmje, vajza 16-vjeçare shkoi në kodrën e Profetit Ilias, u ngjit skelave për në çatinë e kishës, hipi në majë dhe prej andej u h.odh në boshllëk.

Sidoqoftë, familja e saj insiston që pikat e gj.akut të gjetura në vendngjarje nuk janë nga rrëzimi, por nga go.ditjet që i janë dhënë vajzës.

Policia nuk e ka përjashtuar mundësinë e veprimtarisë kriminaIe, duke i kushtuar vëmendje asaj që motra dhe miqtë e saj po thonë për një grindje që vajza kishte pasur pasditen e së martës.

Pati një grindje me një njeri dhe më pas shkoi bashkë me të në kodrën e Profetit Elia.