/O zot jepi shqiptarëve shëndet dhe bereqet/ Lutuni sot është një ditë e bekuar për shqiptarët, do t’ju plotësohen dëshirat

O zot jepi shqiptarëve shëndet dhe bereqet/ Lutuni sot është një ditë e bekuar për shqiptarët, do t’ju plotësohen dëshirat

Qytetarë naten e sotme bëhen pjesë e Pelegrinazhit në Malin e Shenjtë të Tomorrit në Berat.

Festa e Shenjtë e Bektashinjve organizohet ka filluar që me datë 20 gusht dhe do të vazhdojë deri më 25 gusht, ndërsa dita e sotme është dita kulminante e këtij Pelegrinazhi.

Çdo vit në Teqenë e Kulmakut rreth 300-400 mijë pelegrinë nga e gjithë Shqipëria, Diaspora e bota, por kete vit nuk dihet sa do kete per KOVlD.

Teqeja e Kulmakut është përgatitur dhe ka hapur dyert disa ditë më parë për të pritur pelegrinët.

Ata do të bëhen pjesë e kësaj feste si dhe janë të gjitha marrë masat që në malin e Tomorrit të mos mungojnë çadrat për pelegrinët,banjot,ndriçimi dhe uji i pijshëm.


Gjatë 5-ditëve të pelegrinazhit, në Teqenë e Kulmakut dhe pranë va rrit të Abaz Aliut kryhen ritet fetare të festës,ku çdo pelegrin falet për shëndet,mirësi e paqe në familjet e tyre.