/OSBE bën lëvizjen ur gjente, cili do të jetë fati i zgjedhjeve të 30 qershorit, do të njihen apo jo

OSBE bën lëvizjen ur gjente, cili do të jetë fati i zgjedhjeve të 30 qershorit, do të njihen apo jo

Vëzhguesit ndërkombëtarë të zgjedhjeve vendore në Tiranë pritet të mbajnë konferencë për shtyp sot në orën 15:00.

Shefja e misionit të vëzhgimit të zgjedhjeve të ODIHR, Audrey Glove do të paraqesë përfundimet paraprake mbi mënyrën e zhvillimit të procesit zgjedhor më 30 qershor.

Pritet që Glover të japë një vlerësim zyrtar të procesit zgjedhor, standardet për zgjedhjet demokratike, si dhe me legjislacionin kombëtar.

Misioni vëzhgues i Zyrës së OSBE-së përbëhet nga 174 vëzhgues nga 33 vende të ndryshme.