/Pamje DEAMATlKE nga TERMETl i f.uqishëm në Pakistan, shkon në 25 numri i VlKTlMAVE

Pamje DEAMATlKE nga TERMETl i f.uqishëm në Pakistan, shkon në 25 numri i VlKTlMAVE

Të paktën 25 njerëz janë konfirmuar të vd.ekur dhe më shumë se 300 të tjerë të pl.agosur nga të.rmeti me mag.nitudë 5.8 i shkaIIës R.ihter që go.diti rajonin e Kashmirit në veri të Pakistanit.

Të.rmeti u regjistrua ditën e djeshme 23 kilometër në veri të qytetit Jhelum, pranë kufirit që ndan provincën Punjab dhe zonën e Kashmirit të administruar nga Pakistani.

Së fundmi pamje dr.amatike janë publikuar në media nga lë.kundjet e fuq.ishme, ku shihen pemë të shkulura nga rrënjët dhe makina të “gr.oposura” nga ç.arjet e tokës.

Tërmeti i fuqishëm gjithashtu shkatërroi disa rrugë dhe dëmtoi qindra banesa, të cilat zunë poshtë njerëzit që ishin brenda.

Mediat vendase raportojnë se numri i v.iktimave mund të rritet më tej, për shkak se disa nga të pl.agosurit po Iuftojnë me vd.ekjen.

Të njëjtat burime tregojnë se shumë banorë të zonës që u prek më tepër nga të.rmeti qëndruan jashtë shtëpive të tyre gjatë natës nga fr.ika e pasg.oditjeve.

Zyrtarët lokalë të menaxhimit të katastrofave thanë për Al Jazeera se po vijojnë të grumbullojnë raporte nga dë.mtimet e shk.aktuara nga të.rmeti.

Termeti ne Pakistan on Vidnews.