/Pamje të frlkshme, ja çfarë dëmesh shkaktoi tërmeti sot në Korçë (Foto)

Pamje të frlkshme, ja çfarë dëmesh shkaktoi tërmeti sot në Korçë (Foto)

Një tërmet i fuqishëm ka godltur mëngjesin e sotëm qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij duke shkaktuar panik te banorët.

Siç shikohet edhe nga fotot, tërmeti ka qenë aq i frlshëm sa ka çarë edhe muret e banesave.

Imazhet janë trondtëse, dhe kanë krijuar panik te banorët të cilët kanë dalë të tm erruar jashtë banesave.

Deri më tani thuhet se tërmeti ka qenë i fuqisë 5.5 ballë dhe thellësi 4 km.

Kanë mjaftuar vetëm disa sekonda për tu krijuar panlk.

Deri më tani nuk raportohet për lëndime në njerëz ndërsa dëmet më të madhe materiale janë shkaktuar në rrethina aty ku banesat janë më të amortizuara.

Epiqendra e këtij tërmeti ka qenë 12 kilometra në vijë ajrore midis Korçës dhe Ersekës. Sipas raportimeve bëhet me dije se kanë qenë 5 lëkundje në total që kanë tro nditur banorët, të cilët shprehen se një tërmet i tillë kaq i fuqishëm është i jashtëzakontë për këtë zonë dhe se nuk ka ndodhur prej vitesh.