/ParaIajmërimi – ‘Një VlRUS apokaIiptik nga puIat mund të vr asë gjysmën e botës

ParaIajmërimi – ‘Një VlRUS apokaIiptik nga puIat mund të vr asë gjysmën e botës

Një vir us apokaIiptik nga fermat e pulave mund të jetë shumë herë më shkatë rrimtar se kor:onavirusi i ri.

Një shkencëtar ka paralajmëruar se ai mund të vr a së gjysmën e botës, shkruan The Sun.

Dr. Michael Gregor, pretendon se lidhja jonë e ngushtë me kafshët na bën shumë të ekspozuar ndaj epidemive nga më të rëndat.

Koronavirusi ka shuar 364 mijë perosna deri tani, por autori i librit best-seller “Si të mos vde sim”, thotë se e keqja nuk ka ardhur akoma.

Sipas tij, sëmu ndjet që gjenden te pulat mund të sjellin shkatë rrimin tonë.

Gjatë gripit të shpendëve në vitin 1997 në Hong Kong, qeveria vrau 1.3 milionë pula për të zhdukur virusin. Megjithatë vir usi u shfaq sërish në vitin 2003 dhe 2009 jashtë Kinës.

Për shkak të kushteve ku mbahen pulat nëpër ferma, mundësia e përhapjes së sëmu ndjeve është shumë e lartë.

“Sa kohë të kemi pula, do ketë epidemi,” paralajmëron ai. Gripi i shpendëve ka një nivel vde ksh mërie shumë të lartë./Burimi: Mirror