/PARALAJMËRIMl I FRlKSHËM I NASA-S“DIELLI NUK DO TË DALË MË NGA LlNDJA, POR…”

PARALAJMËRIMl I FRlKSHËM I NASA-S“DIELLI NUK DO TË DALË MË NGA LlNDJA, POR…”

Agjencia Kozmike Amerikane (NASA) ka publikuar disa të dhëna të tjera, të cilat mund të ndryshojnë të gjithë botën ashtu siç ne e njohim.

Kështu, NASA deklaron se dielli nuk do të dali më nga lindja, por nga perëndimi.

Kjo do të ndodh si pasojë e dobësimit të polit magnetik dhe dita kur kjo do të ndodh nuk është aq e largët.

Edhe revista amerikane ”Live Science” thekson se poli magnetik i Tokës nuk është aq i fuqishëm sa ka qenë në të kaluarën.

Është dobësuar për dhjetë herë më shumë, kurse ky dobësim ka marrë përmasa më të mëdha.

Këto gjashtë muajt e fundit dhe si pasojë dielli do të lind nga perëndimi.