/Parashikimi i zymtë i Artan Hoxhës për Shkodrën: Tani jemi në…

Parashikimi i zymtë i Artan Hoxhës për Shkodrën: Tani jemi në…

Numri i vik.timave fatkeqësisht do të rritet në Shkodër nga përpl.asja e grupeve kri.minale. Sipas gazetarit Artan Hoxha tashmë në Shkodër nuk kemi thjesht një konflikt mes dy grupeve rivale, por sipas tij situata ka hyrë në ciklin e gja.kmarrjes.

“Situata për fat të keq nuk është ajo që të gjithë do të donim të ishte. Sigurisht nuk është një situatë që ka nisur dje apo pardje. Por ky seria vr.asjesh në Shkodër ka një zanafillë. Ngjarjet e fundit ishin ngjarje të paralajmëruara. Unë nis nga ngjarja e 15 Korrikut për shkak të zhvillimeve që ka pasur në Shkodër. Megjithatë ngjarja që e nisi serinë e vr.asjeve ishte ngjarje tek festa e Policisë së Shtetit më 13 Janar.

Ndërsa drejtori i policisë së qarkut dhe kryetarja e bashkisë ishin në ceremoni për festën, një shpë.rthimi i fuqishëm i cili ishte një akt i mirëfilltë te.rrorist dhe vetëm fati bëri që të mos kishim një numër të madhe vi.ktima njerëzore. Patëm shumë të pl.agosur por për fat të mirë nuk pati të vd.ekur. Ajo është një ngjarje që pati një zhvillim pas për shkak të përfshirjes dhe intensitetit të hetimeve. Është një ngjarje pothuajse e zbuluar tërësisht sepse ka një numër të madh të arre.stuarish, dihet kush janë ekz.ekutorët, dihet kush janë ndihmësit. Pak a shumë ka një orientim se kush janë porositësit.

Pra është e kompletuar si ngjarje. Shkodra pati një situatë nga Prilli deri në 15 Korrikun e viti të kaluar një situatë qetësie për shkak të një marrëveshje dhe një pakti që pati mes dy grupeve kryesore. Por në mesnatën e 15 Korrikut ku u ekz.ekutua panë pallatit të vet ish-polici Boran Bërçana dhe bashkëjetuesja e tij Silvi Ndoci që aty e pas patëm një es.kalim të menjëhershëm të situatës”, ka thënë Artan Hoxha.

Po ashtu ai ka folur dhe për kërc.enimin që i është bërë kryetares se bashkisë, Voltana Ademi.

“Sot ne dëgjomë kryetaren e bashkisë që thotë se jam e kërc.ënuar dhe po e pohon, por ajo nuk është kërc.ënuar sot por është kërc.ënuar edhe më parë por nuk ka folur. E rëndësishme është që janë ndërgjegjësuar të gjithë njerëzit atje”.

Hoxha thotë se zbardhja e ngjarjeve do të jetë e vështirë, pasi grupet kri.minale në këtë qytet po përdorin vr.asës nga vende të tjera.

“Deri tani ngjarjet në Shkodër kanë një logjikë dhe prandaj po i quajmë seria dhe janë pak e shumë drejt të njëjtit skenar, prandaj i kemi këto ngjarje pa autor. Unë nuk e quaj të pamundur që të zbulohen por mendoj se duhet të ishte i njëjti angazhim sikurse ndodhi pas ngjarjes së 13 Janarit në mënyrë që efekti të ishte ai që duhej. Më 5 Shtator të vitit të kaluar dhe më 23 Shtator kemi patur dy operacione të forcave speciale të shkuara nga Tirana atje.

Për herë të parë forcat RENEA ndërhynë në të dyja lagjet Dobraç dhe Kiras, ku janë vendqëndrimet e dy grupeve kryesore atje. Të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur deri më tani në Shkodër dhe prandaj është kjo atmosferë rëndë në atë qytet dhe komuniteti nuk përfshihet në atë histori dhe kemi grupe të ndara qartazi është për shkak se dihet se kush është pas këtyre ngjarjeve. Dihet kush është i interesuar që të ndodhin këto ngjarje dhe duket kush është organizator apo porositës i këtyre ngjarjeve.

Dhe pastaj ngelemi të gjejmë ekz.ekutorët të cilët nuk janë gjetur. Por Shkodra ka futur në skemë tjetër në k.rim në Shqipëri, kryesisht në skemën e vr.asjeve me kl.ering. Pra me vr.asës që vijnë nga vende të tjera jo vendali, në shkëmbim të vr.asave po nga Shkodra që shkojnë që shkojnë për të bërë llogari të grupeve të tjera në zona të tjera. Kr.imet më të vështira për t’u zbardhur janë kr.imet që nuk kanë një logjikë”./Opinion.al