/Parashikimi,STUHl të mëdha priten në të gjithë Greqinë, Turqinë e Shqipërinë

Parashikimi,STUHl të mëdha priten në të gjithë Greqinë, Turqinë e Shqipërinë

Sinoptikanët parashikojnë st uhi të tjera, që do ta go dasin Ballkanin. Vendi ynë u përball ditën e djeshme me reshje të shumta.

Ndërsa rryma po hyn në Mesdhe, masa të forta janë krijuar në pjesën më të madhe të Evropës së Jugut. B.ollëk lagështie i nivelit të ulët dhe ngritje e f.ortë sinoptike që përshkon Ballkanin do të sjellë st uhi të shumta, potencialisht të rë.nda, raporton “ESTOFEX”, qendër e njohur për parashikimet e motit.

Në Evropë një ci klon i thellë po afron, duke sjellë masa ajri me lagështi nga Atlantiku. Paqëndrueshmëria e dobët është parashikuar për këtë pjesë të kontinentit, por mund të formojnë edhe disa st uhi, thuhet në parashikim.

Pritet një rritje e f.ortë ndaj masave ajrore të paqëndrueshme që shtrihen mbi detet Adriatik dhe Jon dhe më vonë ato mbi Detin Egje. Përmbajtja me lagështi të lartë pranë brigjeve të Greqisë dhe Shqipërisë mund të çojë potencialisht, në stu hi të m.ëdha.

Stu hia më e ma.dhe do të përfshijë brigjet greke dhe turke, por do të prekë edhe Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriut.