/PD ka dale nga binaret! Deklarata shøkuese e Xhelal Mziut për vràsje trøndit SHBA-të, vjen mesazhi B0MBË

PD ka dale nga binaret! Deklarata shøkuese e Xhelal Mziut për vràsje trøndit SHBA-të, vjen mesazhi B0MBË

Ambasadorja amerikane në Tiranë Yuri Kim ka reaguar pas ndjesës publike dhe pe.ndesës së kandidatit të Partisë Demokratike në Dibër, Xhelal Mziu lidhur me një deklarate sh.o.k.uese që kishte bërë gjatë mbylljes së fushatës elektorale.

Në një postim në Twitter, Yuri Kim thekson se dh.u.na në Elbasan “nuk mund të justifikohet, nuk duhet të përsëritet”.

Sipas diplomates, “ky in cident nuk duhet të përdoret për të su.l.muar me eg.ë.rsi njërën palë ose tjetrën, për të nxitur emocione në mesin e mbështetësve”, teksa thekson se kjo ngjarje duhet të bëjë “që të gjithë udhëheqësit të reflektojnë se si ata mund ta çojnë këtë Shqipëri larg nga e kaluara dhe drejt një të ardhme më të mirë”.

POSTIMI I PLOTE I YURI KIM

Mirë të shohësh ndjesën e qartë nga Dibra. Dh.u.na e shkaktuar në Elbasan këtë javë nuk mund të justifikohet, nuk duhet të përsëritet.

Ditët e grupeve të a.r.m.a.tosura që mbajnë anën e ndonjë partie politike dhe “patrullojnë” rrugët, i përkasin të kaluarës, një e kaluar e shëmtuar që të gjithë ne duhet ta refuzojmë.

Ky inci dent nuk duhet të përdoret për të su.l.m.uar me e.g.ë.rsi njërën palë ose tjetrën, për të nxitur emocione në mesin e mbështetësve.

Përkundrazi, kjo duhet të bëjë që të gjithë udhëheqësit të reflektojnë se si ata mund ta çojnë këtë Shqipëri larg nga e kaluara dhe drejt një të ardhme më të mirë.