/Për herë të parë deI skena në 3D! Si u qëIIua Azem Hajdari, fjaIia e VRASËSlT: U takuam edhe një herë

Për herë të parë deI skena në 3D! Si u qëIIua Azem Hajdari, fjaIia e VRASËSlT: U takuam edhe një herë

Azem Hajdari doli nga selia e Partisë Demokratike për të verifikuar një makinë të dyshimtë që qëndronte aty prej pak orësh.

Ishte pikërisht kjo prita e ngritur ndaj ish-deputetit, i cili u qëllua për vdekje bashkë me truprojën e tij Besim Çerja.

Gazetari i Abc News Ferdinand Dervishi ka sjellë në variantin 3D skemën e vrasjes.

Në momentin e ngjarjes shihet se si truproja Besim Çerja bllokon me duar automatikun e Fatmir Haklajt, ndërsa mbi të qëllon me një pistoletë Jaho Salihi.

https://youtube.com/watch?v=_iZhu-7ridk%3Ffeature%3Doembed

Ndërkohë, gazetari Ferdinand Dervishi i cili ka botuar edhe një libër mbi këtë ngjarje tha se në momentin e vrasjes, janë shkëmbyer vetëm dy fjalë: “U takuam edhe një herë”.

Dervishi tha se Azem Hajdari duhet të jetë telefonuar në telefonin fiks për t’u nxitur që të dilte, sepse në celularin e tij nuk kishte patur thirrje prej 2 orësh.

“Mendohet se nga brenda PD-së i është thënë Azemit ose Sali Lushës të verifikohej kjo makinë.

Në telefonin e Azemit prej 2 orësh nuk ka patur telefonatë. Kur ka shkuar Azemi, i pari që i ka ardhur ka qenë Besim Çerja, ndërsa Zeneli pak hapa më mbrapa.

Në momentin kur Azemi shkon afër makinës Fatmir Haklaj ka hapur derën e makinës dhe ka ardhur me kallashnikov në dorë.

Aty është shqiptuar një fjali e vetme: U takuam edhe një herë” tha ai