/PIas mes Greqisë dhe Turqisë, tashmë fIitet hapur për Iuftë

PIas mes Greqisë dhe Turqisë, tashmë fIitet hapur për Iuftë

Është tens.ionuar së tepërmi situata mes Greqisë dhe Turqi. Gjenerali turk Deniz Kutluk ka bërë një deklaratë të fri.kshme sot.

Kutluk i kërkon qeverisë së Erdogan të lëshojë një “ul.timatum” për Greqinë që të tërhiqet menjëherë nga ishujt e Egjeut.

Nëse një gjë e tillë nuk ndodh, ai kërkon ndërhyrje ushtarake.

“Admirali në pension Deniz Kutluk po i kërkon qeverisë Erdogan të lëshojë një “ultimatum” për Greqinë.

ër ça.rm.atimin e menjëhershëm të 16 ishujve të Egjeut, duke kërcënuar me ndërhyrje ushtarake dhe okupim”, shkruan e përditshmja greke “Protothema”.

Admirali thotë madje se Turqia duhet t’i japë vetëm 48 orë kohë Greqisë për të tërhequr ushtrinë.