/Po hyjme ne boten e Erret! ZbuIohen parashikimet e Baba Vangës për vitin 2021, çfarë pritet të ndodhë?

Po hyjme ne boten e Erret! ZbuIohen parashikimet e Baba Vangës për vitin 2021, çfarë pritet të ndodhë?

Bota po perballet këtë vit me pande.minë. Shumë i lidhin me tekstet dhe profecitë e Nostradamus, ka edhe nga ata që preferojnë të dëgjojnë një zë tjetër.

Profecitë e gruas me origjinë bullgare përmenden shpesh për shkak të faktit se ato janë me të vërtetë shumë të fl.akta. Kur flasim për Vangelija Pandeva Dimitrova, ky është emri i pagëzimit i gruas m.istike e cila nderroi jete në 2006, në moshën 85 vjeç, parashikimet e saj arrijnë deri në 5079 dhe sidoqoftë, zb.ulohet pak nga pak çdo vit: mbase tingëllon pak me ironi ajo që thotë Baba Vanga rreth vitit 2021.

Gruaja, siç dihet, jetoi një jetë të vështirë pasi jo vetëm që lindi parakohe, por v.uajti nga ndërlikimet mjekësore të verbimit të saj kur ishte ende fëmijë.

Ajo gjithashtu ishte praktikisht gjysmë analfabete dhe gjithmonë e kishte kaluar jetën në një zonë të largët dhe rurale të Bullgarisë. Nuk shkruajti kurrë asgjë: në të vërtetë, profecitë që shumë besuan se ishin aftësitë e saj paranormale, u shkruajtën nga ndjekësit e saj dhe nga njerëzit përreth saj, prandaj disa d.yshojnë jo aq në vërtetësinë e tyre (këtu është një pyetje të një akti të vërtetë besimi, dhe do të ishte përtej ligjërimit tonë) po aq sa fakti që ishte vetë Baba Vanga që i raportoi ato. Sidoqoftë, vetëm vitin e kaluar me mprehtësi kishte parashikuar vd.e.kjen e Vladimir Putin dhe Donald Trump, të cilat më pas nuk ndodhën. Në rastin e Shtëpisë së Bardhë në një farë kuptimi ajo kishte parashikuar ‘f.undin’ e Trump nga pikëpamja politike.

Duke iu kthyer profecive të Baba Vanga për 2021, nuk mund të jesh shumë i lumtur edhe pse ajo shpesh nuk ka shkuar shumë larg realitetit: gruaja që në të vërtetë kishte parashikuar disi s.u.lmet e 11 shtatorit, Brexit dhe që ka parash.ikuar Romën si kryeqytetin e ri të kalifatit ISIS për 2043, flet për këtë vit si një vit të “v.ua.jtjeve të mëdha” pasi “njerëzit do të ndahen nga besimi i tyre”.

Sipas gruas që u verbua në moshën 12 vjeçe, “ne do të jemi dëshmitarë të ngjarjeve të shk.at.ërrimit që do të ndryshojnë fatin e njerëzimit”. Për më tepër, në profecitë e reja të zbuluara kohët e fundit, Baba Vanga gjithashtu flet për “një dr.agua të fortë që do të mbë.rthejë njerëzimin, tre gjigandë do të bashkohen dhe disa njerëz do të kenë para të kuqe”: në këtë rast, dhe këtu interpretimi duket i lehtë, dragoi mbetet një referencë e qartë për Kinën, si dhe për paratë e kuqe, ndërsa “tre gjigandët” mund të ishin tre fuqi të mëdha në tabelën e shahut botëror.

Ashtu si në rastin e Nostradamus, edhe për kthjellëtin nga Evropa Lindore “bota do të v.u.ajë nga shumë kataklizma dhe kata.st.rofa serioze” edhe nëse ajo nuk shkon në detaje në këtë pikë, ato gjithashtu mbeten shumë të fshehta. Ashtu si vitin e kaluar, nuk ka mungesë parashikimesh në lidhje me Donald Trump i cili, sipas saj, duhet të v.uajë nga një sëmundje serioze që jo vetëm që do ta lërë atë të shurdhët, por gjithashtu do t’i shkaktojë d.ëmtime të trurit.

Ndërsa ‘gjelbërim i përjetshëm’ është s.ul.mi i eksponentëve të ‘Islamit r.adikal drejt z.emrës së Evropës dhe kësaj here mund të ndodhë përmes përdorimit të ar.m.ëve ki.m.ike. Së fundmi, nëse referimi ndaj sëmundjeve infektive mund të lexohet si bishti i fundit (pa dyshim…) i pandemisë Covid-19, as kësaj here nuk po mungon .kë.rc.ni.mi me v.d.e.kje për Vladimir Putin i cili mund të jetë v.ikt.imë e një a.te.n.tati dhe i cili, duke pasur parasysh se si kanë shkuar gjërat deri më tani, ai mund të falënderojë vetëm Baba Vanga për zgjatjen e jetës së tij …