/Po vuajnë nga i ftohti, familjari: Ne po e kalojmë por haIIi i çunit është i vogëI, q ante mbrëmë

Po vuajnë nga i ftohti, familjari: Ne po e kalojmë por haIIi i çunit është i vogëI, q ante mbrëmë

Sot u bë një muaj nga të.rmeti i 26 nëntorit. Nga ky t.ërmet u shuan 51 je.të dhe me mijëra familje kanë mbetur në rrugë të madhe.

Një familje nga fshati Bubq është detyruar të të ngrejë 3 çadra të vogla nën të madhen për të përballuar të ftohtin. Kjo familje ka 6 anëtarë dhe më i vogIi midis tyre është vetëm 7 muajsh.

Oltjon Dika thotë se kjo ishte zgjidhja e vetme që ata kishin, sepse ndryshe nuk mund ta përballonin të ftohtin. Më tej ai ka treguar:

Këtu rri babi, këtu vëllai dhe këtu unë, këtu mami me nusen dhe djali i vogël. Këto çadra janë për të ftohtin sepse shtëpia është çarë komplet.”
Kurse më i vogIi mes tyre, i cili është vetëm 7 muajsh, nuk pushon së q.ari nga i ftohti. Gjyshja e tij thotë:

Ne po e kalojmë por, halli i çunit është i vogël, qante mbrëmë sepse dëgjontë zhurmë në çadër.”
Për ato familje të prekura nga të.rmeti që jetojnë në çadër këto ditë janë bërë edhe më të vështira sepse temperaturat janë ulur ndjeshëm.