/Prej ne vitin 1915 na e mbajne te fshehur, ky eshte pIuhuri i cili ‘sheron’ pothuajse cdo gje

Prej ne vitin 1915 na e mbajne te fshehur, ky eshte pIuhuri i cili ‘sheron’ pothuajse cdo gje

Që nga viti 1915, ky lajm është i njohur por praktikisht askush nuk e përhap atë.

Kloridi i magnezit kujdeset për gjithçka dhe ka një çmim qesharak të ulët. Vlerat e tij u zbuluan në vitin 1915 nga prof. Pierre Delbet, por kompanitë farmaceutike kanë kërkuar për të censuruar këtë informacion pasi vlerat e dobishme të kloridit të magnezit janë kaq shumë që do të kufizojë shitjen e një sasie të madhe të il.aç.eve.

Delbet, duke përdorur për herë të parë një sasi klorur magneziumi për të larë pl.a.gët, ai e kuptoi se jo vetëm që ata u shëruan shpejt, por lëkura nuk ishte subjekt i çdo lloj dëmi.

Kjo substancë mund të ketë një ndikuar në një numër të së.mun.djeve: distrofi, skleroza, polio, k.an.ce.ri, astma, bronkiti kronik, pneumonia, emfizemë, kolla e mirë, të ngjirurit, çrregullime të zorrëve së.mun.djet qafës së m.it.r.ës, tension i muskujve, artrit, dhi.m.bje në muskujve, osteoporozën, dep.res.io.ni, an.k.thi, fr.i.ka, d.him.bje koke, ethe, herpes, urtikarie, tetanozi, tër.bi.mi, shytat, rubeola, fruthi dhe shumë së.mu.n.dje të tjera të fëmijërisë. Në hulumtimet e tij të shumta, prof.

Pierre Delbet zbuloi se klorur magnezi edhe në formën e vajit për aplikacionet e jashtme, dhe për habinë e tij, sillte shërime.

Edhe për kujdesin e lëkurës ai sjell benefite kundër ekzemës, psoriasisit, lythave, por edhe me hem orroidet.