/Presidenti Trump duket se më në fund vendos, kjo pritet të jetë ambasadorja e re e SHBA në Shqipëri (Emri)

Presidenti Trump duket se më në fund vendos, kjo pritet të jetë ambasadorja e re e SHBA në Shqipëri (Emri)

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump raportohet se ka përzgjedhur diplomaten Yuri Kim për postin e ambasadores në Tiranë. Që prej majit të 2018-ës, Ambasada e SHBA në Tiranë nuk kishte një drejtues, pas largimit të ambasadorit Donald Lu.

Yuri Kim është zyrtare e lartë e shërbimit të jashtëm amerikan, e cila ka punuar në poste kryesore dhe ka mbuluar rajone të shumta, duke përfshirë Kinën, Korenë e Veriut, Turqinë, Irakun dhe NATO-n. Ajo ka qenë Shefe e Shtabit të Zëvendëssekretarit të Shtetit, 2015-2017, si dhe ka drejtuar Zyrën për Sigurinë Evropiane dhe Çështjeve Politike-Ushtarake.

Kim ka qenë Konsulle Politike në Ankara dhe në Bagdad dhe anëtare e delegacionit të SHBA-së në bisedimet që synojnë denukIearizimin të Koresë së Veriut.

Top Channel