Prindër, zgjohuni sa jeni akoma në kohë! Duhet ta lexoni patjetër

  0
  360

  Është shumë e rëndësishme që të gjithë prindërit ta lexojnë këtë!

  E mërkurë, ora 8.00. Arrita në kohë në takimin me prindër në shkollën e djalit tim – “Mos harroni të vini nesër në takim, është e detyrueshme!” – Kjo është ajo që tha mësuesi një ditë më parë.

  – “Po kush mendon se është ky mësues/e! … A mendon se mund ta kemi të lehtë të gjejmë kohë të lirë kur ai dëshiron? … Po ta dijë se sa i rëndësishëm ishte takimi për mua në orën 8:30” … Megjithatë, ne u paraqitëm gjithsesi.

  Ai falenderoi praninë tonë dhe filloi të fliste. Nuk e mbaj mend atë që ai po thoshte, mendja ime po mendonte se si do ta kisha zgjidhur një aktivitet kaq të rëndësishëm, tashmë kisha përfytyruar blerjen e një TV-je të ri me paratë e marra në atë takim biznesi.

  – “Pietro” – Dëgjoj nga ana tjetër e klasës.

  – “A je ti babai i Giovanni-t?” – tha mësuesi.

  – “Po, unë jam unë” – ai më kërkon të shkoj të marr deftesën e tim biri.

  Shkoj në vendin tim dhe shikoj brenda saj …

  – “Për këtë erdha… çfarë është kjo?”.

  Deftesa ishte plot me gjashtë/ shtatë. E mbylla shpejt, kështu që askush nuk e pa rezultatin e djalit tim.

  Duke u kthyer në shtëpi, zemërimi im u rrit gjithnjë e më shumë, mendova:

  – “Unë jap gjithçka për të, nuk i mungon asgjë … Tani ai do të marrë dë.nimin që meriton”, unë mbërrita në shtëpi, e mbylla derën me një go.ditje dhe e thërrita:

  – “Eja këtu, Giovanni!”. Giovanni ishte në oborr, ai vrapoi për të më përqafuar … “Babi!”.

  – “Mos më thuaj babi” unë u zhvendosa larg, mora rripin dhe nuk mund të kujtoj sa herë e kam go.ditur atë, ndërsa isha duke folur për atë që mendoja.

  – “Tani shko në dhomën tënde!”.

  Giovanni qante, fytyra e tij ishte e kuqe dhe goja e tij dr.idhej. Gruaja ime nuk tha asgjë, vetëm tundi kokën me një gjest mohimi në kuzhinë. Kur shkova në shtrat, më i heshtur, gruaja ime më dha letrën e raportit të Giovanni-t, i cili ishte brenda xhaketës sime dhe tha:

  – “Lexoje ngadalë dhe pastaj mendo për një vendim …”.

  Në fillim ishte shkruar: Deftesa e Babit.

  koha që babai ju kushton për të folur me ju para se të flini: 6

  koha që babai ju kushton për të luajtur me ju: 6

  koha që i kushton babait juaj për t’ju ndihmuar me detyrat e shtëpisë: 6

  koha që babai juaj kushton për t’u marrë me ju gjatë ‘fundjavës’ në familje: 7

  koha që babai juaj kushton për të lexuar një libër me ju përpara gjumit: 6

  koha që i kushton babai tuaj për të të përqafuar dhe për të të puthur: 6

  koha që babai juaj kushton për të shikuar televizionin me ju: 7

  koha që babai juaj i kushton dëgjimit të pyetjeve ose problemeve: 6

  koha që i kushton babai juaj për t’ju mësuar ose për t’ju ndihmuar: 7

  ——- Mesatarja: 6.22 ——-

  PRINDËR, ZGJOHUNI SA JENI NË KOHË!

  Fëmijët votuan për prindërit e tyre. Djali im më vuri mesatarisht shtatë (kam merituar sinqerisht 5 ose më pak).

  Menjëherë u ngrita dhe vrapova në dhomën e tij dhe e përqafova.

  Ndërsa dëshiroja të kthehesha në kohë … por kjo nuk është e mundur.

  Giovanni hapi sytë e tij, ende me sytë e tij të fryrë me lot, ai buzëqeshi, vuri kokën tek unë dhe tha:

  – “Unë të dua babi!” … ai i mbylli sytë dhe e zuri gjumi.

  ZGJOHUNI PRINDËR!

  Mësoni të jepni vlerën e duhur për fëmijët tuaj, ky moment varet nga suksesi ose dështimi i jetës së tyre.

  Ju prindër, të cilët janë legjenda, a keni menduar ndonjëherë se çfarë vlerësimi do t’ju kishte dhënë sot fëmija juaj?