/Prokuroria bën deklaratën e papritur, ja për çfarë u mor Lulzim Basha sot në pyetje

Prokuroria bën deklaratën e papritur, ja për çfarë u mor Lulzim Basha sot në pyetje

Prokuroria e Tiranës del me deklaratë, lidhur me marrjen në pyetje të kryedemokratit Lulzim Basha, i cili për afro një orë e gjysmë qëndroi në organin e aku.zës paraditen e sotme, lidhur me lobimin në SHBA gjatë fushatës së titit 2017.

Në deklaratë thuhet se në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor, Tiranë janë marrë në pyetje ditën e sotme shtetasit Lulzim Basha, Gazment Bardhi, Ilir Dervishi, dhe Arben Ristani.

Duke marrë shkak interesimin e medias për hetimin që po zhvillohet bëhet me dije se objekt i h.etimit është vërtetësia e shpenzimeve monetare të kryera nga subjekti politik Partia Demokratike në fushatën elektorale të vitit 2017.

Nga h.etimi kanë rezultuar dyshime të arsyeshme të bazuara në prova se ka një diferencë thelbësore mes deklarimeve të bëra zyrtare për shpenzimet e bëra nga subjekti PD, dhe shpenzimeve reale që ky subjekt ka bërë.

Nënvizohet se PD, ka deklaruar vetëm shumën prej 25 000 dollarësh, dhe nuk ka bërë deklarime për shumën prej 650 000 dollarësh.

Sipas akteve të ardhura nga letërporositë, e mbërritura nga SHBA-ja dhe Skocia rezultojnë në mënyrë të qartë pagesat e bëra dhe të padeklaruara, çfarë nënkupton se subjekti PD nuk ka bërë asnjë deklarim për këto pagesa në kundërshtim me ligjin.

“Marrja në pyetje e shtetasve të mësipërm është një proces normal në rrjedhën e zhvillimit të he.timeve dhe në kohën e çmuar si të përshtatëshme në raport me provat e administruara. Nga provat e administruara në dosje rezultojnë të jenë kryer dy pagesa në shumën prej 650 000 dollarësh për efekt lobimi në SHBA, të cilat nuk janë deklaruar ligjërisht nga subjekti PD. Njëra nga këto pagesa rezulton të jetë bërë nga një shoqëri e huaj dhe konkretisht Biniatta Trade”, thuhet në deklaratë.

Në mbyllje Prokuroria e Rrethit Gjyqësor, Tiranë garanton h.etim objektiv dhe të paanshëm në lidhje me këtë çështje, duke u bazuar në prova dhe në ligj, si dhe të pandikuar nga deklaratat mediatike.