Pse duhet qe te ktheheni o Emigrante, kur ketu te gjithe nga ju i fIisni njeri tjetrit Greqisht apo Italisht

  0
  258

  Nga Ilir Metaj. Ju emigrante te dashur, qe edhe ato pak dite qe rrini per pushime ne Shqiperi, i flisni njeri-tjetrit ne greqisht apo italisht, pse d. reqin vini?!

  Nuk besoj se u sjell dashuria apo malli per vendin e njerezit.

  Nuk keni mall per vendin: persa keni tu. rp per origjinen!

  Nuk keni mall per njerezit: persa u nev. erisni gjuhen !

  Per fat te k. eq, ju vini vetem te shfryni frustrimin qe u ka d eformuar karakterin!

  Dhe zgjidhni ta shfryni, mbi vendin tuaj, njerezit tuaj, gjuhen tuaj!

  Shfryni nev. eri!

  Por nuk u japim nev. eri. Ajo qe mund t’u japim eshte vetem ke. qardhje.

  Per te gjithe ne, keto ishin fjalet e Ilir Metaj i cili mesa duket nuk e ka permbajt dot veten.