/Qe viti 1997 kur ata burra më hynë në shtëpi. Më mbèrthyèn mua dhe mamin më pas…

Qe viti 1997 kur ata burra më hynë në shtëpi. Më mbèrthyèn mua dhe mamin më pas…

Të lindësh një femër në këtë botë është një gjë e mrekullueshme, por të jesh një femër dhe të jetosh si një femër ka sfídát e saj.

Femra është një krijesë e bekuar, një krijesë e mrekullueshme që prodhon jetë dhe sjell në jetë njeriun dhe duhet respektuar në maksimum, por jo të gjithë kanë të njëjtin mendim.

Shumë vite më parë, femra shihej si një krijesë që ishte e detyruar vetëm të bënte detyrimet e shtëpisë dhe punët e shtëpisë dhe asgjë më tepër, por kohët ndryshuan dhe tashmë femrat janë kthyer në lider edhe pse jo në të gjitha vendet e botës.

Olga ishte një 15 vjeçare që jetonte në një qytezë të vogël në Biellorusi, në familjen e saj së bashku me mamanë dhe babain e tij dhe ajo ishte vajzë e vetme.

Qyteza ishte e vogël dhe numri i banorëve nuk i kalonte 2 mijë dhe mund të thuhej se të gjithë e njihnin njëri tjetrin. Nëna e saj nuk punonte pasi kishte një pro.blem me shtyllën kurrizore, ndërsa babai i saj ishte punëtor në një fabrikë.

Duhet se viti 1997 ka qenë një vit i brishtë për shumë vende të botës, pasi në disa vende si Iraku, Taxhikistani, Kongo ka pasur kònflíkte, por nuk duhet lënë mënjanë as Shqipëria që në 97-ën pati një situatë që nuk do të harrohet kollaj.

Edhe kjo ngjarje ka ndodhur në 97-ën por për fatin e mirë jo në Shqipëri dhe Olga është protagonistja kryesore të cilës i ka ndodhur një ngjarje që nuk do ta harrojë për sa kohë të marrë frymë.

Ishte vjeshtë dhe ajo dhe nëna e saj po bënin punët e shtëpisë, kur 3 burra trokitën në derën e saj. Familja jetonte në një shtëpi private, por në kushte shumë të vë.shtira pasi gjendja e tyre ekonomike ishte e rènùar.

Duke mos dys.huar për asgjë, mamaja e saj e hapi derën dhe 3 të panjohurit i thanë se duhet të futeshin brenda se kishin një lajm lidhur me burrin e saj në fabrikë. Fytyrat e tyre ishin shumë të shqe.tësuara ndaj dhe gruaja u bë kureshtare për çfarë kishte ndodhur.

Sapo u futën brenda në shtëpi, ata e nxorën fytyrën e vërtetë dhe qëllimin e tyre dhe sapo më panë më mbart.hyen dhe mami më pas u tregua shumë e shkathët dhe më kapi dorën për të mos më lënë të ikja kurrë. Qëllimi i tyre ishte i qartë: donin që të më merrnin.

E gjithë ngjarja është treguar nga vetë Olga, e cila asokohe ishte një vajzë e vogël vetëm 15 vjeç.

“Burrat ishin shumë të fortë dhe arritën të më shkëpusnin nga mami, por kjo e fundit nuk kishte ndërmend të hiqte dorë nga unë dhe veproi me instinktin e një nëne”, thotë Olga.

Kur ato e panë se nuk kishte më asnjë shpresë dhe situata po shkonte drejt drámës, nëna e Olgës iu drejtua burrit me trup më të madh, i cili dukej sikur jepte urdhrat dhe i tha.

“Nëse doni të ma merrni vajzën, atëherë kështu u bëftë. Nuk e di çfarë qëllimi keni, çfarë doni t’i bëni, por jam një nënë dhe nuk mund ta lë të ma merrni në këtë gjendje, të paktën më lejoni ta vesh që të duket e bukur kur të dali nga ajo derë”.

Olga nuk po kuptonte më se çfarë po ndodhte. Nga njëra anë ze.mra po i rr.ihte fort nga situata e krijuar dhe nga ana tjetër nuk e kuptoi se pse nëna e saj mori atë vendim.

Burri me trupin e madh, e kapi nënën për krahu dhe me forcë e drejtoi drejt dhomës pasi ra dakord me idenë e mamasë.

Gruaja shkoi në dhomë, mblodhi rrobat, hapi dollapin dhe aty befasoi me veprimin e saj. Burri dhe gruaja mbanin një pis.toletë në dollap pasi burri i saj kishte qenë një ish-ùshtárak. Mori ármèn dhe e vuri poshtë rrobave.

Kështu, ajo hyri në sallonin e vogël dhe me një qetësi të paparë, ajo arriti të bënte të fundit. Në nga një qèllòi të tre burrat të cilët ndërruan jetë në vend.

Ngjarja shtangu të madh dhe të vogël dhe forcat e rendit mbërritën menjëherë, por kur ata identifikuan burrat e kuptuan se gjithçka ishte për vetë-mbròjtje.

Ishte një ngjarje që nuk do të largohet kurrë nga mendja e Olgës dhe ajo krenohet me veprimin e nënës së saj “hero”.

Gruaja është krijesa më e mrekullueshme e kësaj botë dhe kur ajo bëhet nënë, ajo betohet se gjatë gjithë jetës do të jetë kujdestarja dhe mbrojtësja e fëmijëve dhe familjes së saj.

Respekt për të gjitha nënat kudo në botë!