/Qumështi i artë: Kuron depresionin, fryrjen e barkut, dhe ndihmon për rënien në peshë

Qumështi i artë: Kuron depresionin, fryrjen e barkut, dhe ndihmon për rënien në peshë

I përdorur për shekuj, qumështi i artë është një kombinim i shafranit, qumështit dhe vajit të kokosit. Piper i zi shpesh shtohet në sasi të vogla, për të rritur aftësinë e trupit për të thithur shafranin. I butë dhe me erëza, qetësuese dhe e ngrohtë, kjo pije e shijshme është më shumë se vetëm një trajtim i shijshëm.

• Një studim i vitit 2013 tha se shafrani ka potencial terapeutik kundër një numri sëmundjesh, duke përfshirë kancerin, dhe Alzheimer-in. Shafrani ndihmon tretjen e ushqimit, dhe disa studime kanë përmendur ndihmën e tij në humbje peshe. Gjithashtu, shafrani ka veti antidepresante, duke çuar në gjumë më të mirë dhe përmirësim të shëndetit të trurit.

• Në mënyrë të ngjashme, vaji i kokosit mund të ndihmojë me tretjen dhe shëndetin e zorrëve, në sajë të vetive antimikrobike. Yndyrnat e shëndetshme gjithashtu mund të rrisin kolesterolin e mirë, HDL.

• Qumështi i kokosit gjithashtu mund të ndihmojë të përmirësojnë shëndetin e zorrëve dhe ndihmojnë me IBS. Ashtu si shafrani, ai mund të ndihmojë në zvogëlimin e inflamacionit, madje edhe ndihmon në humbje peshe.