/Ra të rmet i FUQlSHEM 5.8 baIIë,SHlKONl sesi gjë mën e madhe që ka bërë rrugët e këtij shtetit

Ra të rmet i FUQlSHEM 5.8 baIIë,SHlKONl sesi gjë mën e madhe që ka bërë rrugët e këtij shtetit

Një të.rmet me magn.itudë 5.8 baIIë të shkallës R.ighter ka go.ditur Pakistanin lindor, duke v.rarë të paktën 19 njerëz dhe duke l.ënduar më shumë se 300, thonë zyrtarët lokalë.

Ep.iqendra e të.rmetit ishte afër qytetit të Mirpur, në Kashmirin e administruar nga Pakistani. Fotografitë që qarkullojnë në mediat sociale tregojnë një go.ditje të madhe në një rrugë kryesore në zonë, dhe shtëpi të shk.atërruara pjesërisht, shkruan BBC.

Shkalla e plotë e dë.mit nuk dihet ende. Mijëra njerëz v.diqën në një të.rmet të fu.qishëm në zonë në 2005. Shefi i Meteorologjisë në Pakistan Muhamed Riaz. Deklaroi se të.rmeti 10 kilometër i theIIë dhe se go.ditja më e r.ëndë ishte në Mirpur.

Në mesin e vi.ktimave ka edhe f.ëmijë. Us.htria e Pakistanit tha se ekipe “aviacioni dhe ndihma mj.ekësore” janë dërguar në zonat e pr.ekura. Pas të.rmetit të së martës, d.ridhjet u ndjenë larg, deri në kryeqytetet e Pakistanit dhe të Indisë, Islamabad dhe Delhi respektivisht.