Lajme

Rama kërkοn me υrgjencë lαrgimin e Metës/ Presidentit i vίhet ultimαtum: Ke një javë kohë për të…

Pas re fuzimit të prerë të presidentit për t’u paraqitur ditën e sotme në Kuvend,

Kom isioni He timor i ka dhënë afat Ilir Metës që të paraqitet për seancën dëgjimore nga , 19 maj deri të hënën më 24 maj.


Kryetari i Komisionit Alket Hyseni u shpreh se Meta mund të zgjedhë një datë të lirë, sipas axhendës së tij.

Meta: Mbështesim dialogun Kosovë-Serbi dhe një marrëveshje përfundimtare detyruese.

Presidenti Meta nëpërmjet një shkrese zyrtare, nuk pranoi të merrte pjesë në seancën dëgjimore të përcaktuar për ditën e sotme.

Sipas ky procesin het imor është fiktiv dhe i pabazuar në Kushtetutë.

“Ky Kuvend, si në asnjë vend tjetër demokratik, që prej muajit shkurt 2019, nuk ka opozitë reale brenda tij.

Ndaj dhe mungesa e opozitës në Kuvend, është një arsye më shumë, se përse Kuvendi aktual njëpartiak, në këto kushte,

në këtë periudhë/kohë, e në këto rrethana, nuk gëzon asnjë legjitimitet për të ngritur, dhe as për të kryer veprimtari hetimore”, shkruan Meta.