Reagon për herë të parë Mira Kazhani, i përgjigjet Sali Berishës dhe zbulon historinë trondltëse të Nertilit

  0
  254

  Reagon për herë të parë Mira Kazhani pas aksi.dentit në autostradë ku mbeti i pla.gosur një i ri.

  Kazhani i pergjigjet sul.meve të Berishës duke zbuluar edhe historinë tron.ditëse të të aksi.dentuarit i cili nuk figuron i regjistruar as në gjendjen civile.

  Reagimi i plotë:

  Sali Berisha, unë jam Mira Kazhani. Jam fëmijë i dy prindërve që kanë punuar me nder dhe s’kanë asgjë për të fshehur për fëmijën e tyre, enë të qetë në darkë për mua. Para një jave jam përfshirë, edhe pse pa faj, në një ngjarje tro.nditëse, ku një i ri u hodh me vrap në autostradë, para makinës time, në tentativë për të kapërcyer rrugën dhe vetëm Zoti mund ta shpëtojë.

  Ose lexo Kodin Rrugor dhe gjej aktekspertizën time, nëse Zeni është me pushime. E ke dhe me video nga momenti i aks.identit në komisariat, ku jam ndaluar e kam dhënë dëshminë. Unë nuk pi alk.ool. Nuk vë as gjoba me lekë a tekste. Kundër teje kam qenë politikisht që në ’97-ën, kur im vëlla u pl.agos nga një pl.umb qorr i ba.ndave në mes të Burrelit. Nga ato ar.më që ti i nxore sheshit për të ruajtur veten, pa pyetur se kush po vr.itej, qoftë edhe aks.identalisht.

  Këtë javë kam menduar gjatë, por mbi të gjitha jam lutur që ai djalë të bëhet mirë. Aq sa kur më pyesnin nëse isha Iënduar vetë, më dukej sikur s’më kuptonin. Unë jam Iënduar, edhe pse pa faj. Nuk ka njeri normal në timon që dëshiron të përfshihet në aks.ident. Askujt nuk i bëhet qej, veç në e paç emrin Sali Berisha, që nuk heq dorë duke nxirë e vr.arë edhe të pafajshmit, vetëm për t’i dhënë një orë më shumë jetëgjatësi politikës tënde, që do veç ku.foma ndër të shëndoshë e të Iënduar.

  Unë jam përfshirë pa faj fare, po fare, në një ak.sident automobilistik, por nuk kam vr.arë si ti, 27 vetë në Gërdec, mes tyre fëmijë, dhe ta quaj këtë ak.sident teknologjik! Nertili ka pasur çdo ditë në spitaI shërbimin maksimal të mjekëve. Ka pasur tim atë e familjarët e mi, në mungesë të të tijve, që nuk po gjendeshin.Dhe sot ka një shpjegim: Policia nuk arrinte dot ta identikonte, pasi ishte një fëmijë fatkeq, i bra.ktisur, i një familjeje me problemet e saj, të cilët as nuk e kanë regjistruar në gjendje civile. Shenjat e gishtërinjve të tij nuk ekzistonin.

  E kuptoj që ty asgje s’të bën përshtypje. Por unë kam veç veten e familjarët e mi për të kaluar këtë shqetësim që s’e shkaktova, por ndodhi. Ti mos u ndal. Përfshirja jote në su.lm publik me gënjeshtra ndaj meje et më shumë se çdo su.lm politik. Mos i përzje gjërat kot. Ti po më sul.mon si njeri, jo si gazetare. Unë nuk u bëra gazetare me këtë qeveri. Kam qenë kur ti u ktheve në 2005-ën, edhe kur ike në 2013-ën, jam edhe sot. Unë bëj profesionin tim, pavarësisht se kush është në qeveri. Dhe sipas logjikës tënde, i bie që kam qenë gazetare edhe e oborrit tënd, kur të mbuloja mbledhjet e qeverisë.

  Gënjeshtra jote nuk është e vërteta e kësaj historie. Si njeri, të kam lënë Zotin, edhe pse e shoh çdo ditë dorën e tij, teksa ti, lideri i pluralizmit, përfundove në një lolo.

  Do jetoj më gjatë se ty dhe do shkruaj gjithmonë sa i mj.erë ishe.