“Refuzoj punët e SHTËPlSË”, çfarë po ndodh para DREJTORlSË së PoIicisë?!

  0
  254

  8 Marsi në Shqipëri sic duket nuk është vetëm një ditë feste. Ditën e sotme në Tiranë një grup grash kanë nisur marshimin drejt Drejtorisë së PoIicisë në kërkim të të drejtave të grave.

  Me parrulla në duar “Jemi gra, duam të drejta”, ato po marshojnë ditën e sotme duke ngritur zërin në Kuadër të Ditës Ndërkombëtare të grave.

  Këtë marshim e patën paralajmëruar më herët përmes një psotimi në rrjetet sociale ku shkruanin: Është momenti të Iuftojmë për të drejtat tona duke prishur barrierat dhe muret imagjinare qe na janë imponuar nga ideologjia dhe sistemet sh;typëse. Është momenti të tregojmë të gjithë solidaritet dhe të bashkëpunojmë. Prandaj në datën 8 Mars marshojmë për barazi, edhe gjinore.

  Ndërsa në një parullë tjetër lexohet një tjetër mesazh:  Refuzoj punët e shtëpisë. Mesazhe këto nga  gratë që sot po marshojnë për drejtat e tyre.