Rrefimi i nje hajduri me eksperience:Ja çfarë duhet të bëni për të mos ju vjedhur shtepine tuaj

  0
  371

  Lini sa më shumë hapësirë peisazhit tuaj. Mos përdorni kaçuba të mëdha para dritareve ku dikush mund të fshihet. Shkurret janë gjithmonë të mira për nën dritare.
  Lëvizni gjërat përreth: “Do të shihja një shtëpi disa herë për dy ditë. Nëse nuk do të kishte ndonjë shenjë lëvizjeje, drita që ndizen dhe fiken, nuk do të lëviznin perdet, do të isha i interesuar.“A është shtëpia në një lagje të këndshme? A është e ruajtur mirë? Nëse po, atëherë mendohet se do ketë gjëra të këndshme.

  Lini sa më shumë hapësirë peisazhit tuaj

  Mos përdorni kaçuba të mëdha para dritareve ku dikush mund të fshihet. Shkurret janë gjithmonë të mira për nën dritare.

  Lëvizni gjërat përreth

  “Do të shihja një shtëpi disa herë për dy ditë. Nëse nuk do të kishte ndonjë shenjë lëvizjeje, drita që ndizen dhe fiken, nuk do të lëviznin perdet, do të isha i interesuar.

  “A është shtëpia në një lagje të këndshme? A është e ruajtur mirë? Nëse po, atëherë mendohet se do ketë gjëra të këndshme.

  ” A ka një mënyrë të lehtë për t’u fshehur? Drutë në oborrin e shtëpisë janë të shkëlqyera.”

  “A ka një dritare të fshehur që mund ta thyej nëse duhet?”

  Mbani një qen

  Ndizni dritat e jashtme, vendosni një shenjë alarmi në oborrin e shtëpisë. Alarmet, dritat, qeni, do mbanin larg hajdutët.

  “Alarmet kundër hajdutëve nuk i pengojnë vjedhësit, por vetëm ju larmërojnë se ju kanë vjedhur. Policia nuk do të reagojë shumë, për shkak të faktit se 98 për qind e aktivizimit të alarmit janë alarmë të rremë.”

  “Shenja që tregon se ka me alarmin të instaluar, vlen më shumë se alarmi përsa i përket vjedhësve.”

  “Mbani në pronësi një qen të madhësisë së mesme apo të madhe, se në pesë vjet punë kurrë nuk kam pasur rast që të vidhet një shtëpi që ka qen të asaj madhësie.”