/Rregullojnë faIas KlSHEN në Itali,dy shqiptarët japin MESAZHlN e madh: Fetë s’kanë rëndësi,ZOTl është një!

Rregullojnë faIas KlSHEN në Itali,dy shqiptarët japin MESAZHlN e madh: Fetë s’kanë rëndësi,ZOTl është një!

Restaurimi i një kishe në komunën e Pratola Pelinjas nga dy shqiptarë të besimi mysliman i ka h.abitur mediat italiane.

Luan Hallulli dhe Albert Muka transformuan me forcat e tyre kishën e San Rokos pa ndihmën e askujt.

Ata deklaruan se pavarësisht se janë mysIimanë, nuk ka rëndësi dalimi fetar, pasi të gjithë janë ‘’fëmijë të Zotit dhe Zoti është Një!’’.

Lagështia dhe neglizhimi prej kohësh i kishës i motivoi të dy të bënin këtë akt humanitar.

Kujdestarja e kishës Liliana Cavalieri mbeti e ha.bitur nga veprimi i dy muratorëve shqiptarë.

‘’Dora e Zotit ka vepruar te këta njerëz të mirë, të cilëve komuniteti fetar i zonës nuk do të pushojë së shprehur falenderimet’’, bëri me dije kujdestarja e kishës së San Rokos.

Të dy punëtorët rrëfejnë se si vendosën të rikonstruktonin kishën.

‘’Do të kujdesemi për të. Zoti është një dhe ai do të jetë i lumtur për të parë shtëpinë e tij të bukur dhe mikpritëse. Ishte e gjitha e sh.katërruar, plot me vrima në mure dhe me pla.saritje në mur’’, shprehet Luani.
Ndërsa Alberti jep mesazhin e madh se besimi fetar nuk përbën dallim mes njerëzve, sepse Zoti është një dhe i vetëm.

‘’Jemi fëmijët e Zotit! Nuk ka të bëjë fare nëse jemi katoIik, ortodoks apo mysIimanë. Besojmë vetëm te Zoti dhe është Ai që na udhëzon ne se çfarë të bëjmë’’, deklaron Albert Muka.