/Rudina Hajdari, studentët dhe SHBA-BE bëhen gati për rr.ëzimin e Ramës. A është kjo pranvera e fundit e kryeministrit?

Rudina Hajdari, studentët dhe SHBA-BE bëhen gati për rr.ëzimin e Ramës. A është kjo pranvera e fundit e kryeministrit?

Protestat masive te studentëve të nisura në muajin dhjetor rrëzuan më shumë se gjysmën e qeverisë.
Dhe i dhanë kryeministri Edi Rama një mesazh të fortë se rinia e bashkuar mund të çojë në rrëzimin e tij.

I ndodhur në pa.nik, Rama largoi ministrat e tij më të afërt, me qëllimin që të mbronte kokën e tij.

Por pa kaluar edhe dy muaj nga pushimi i uraganit studentor, rinia shqiptare tme.rron sërish Edi Ramën, i cili kërkon me çdo kush të mbajë karrigen e pushtetit.

Studentët kanë paralajmëruar pro.testa masive këtë pranverë, pasi Rama nuk iu plotësoi kushtet e premtuara në janar.

Forca studentore do të shtohet këtë radhe edhe me faktorë tjerë të rëndësishëm e me peshë në jetën politike.

“Bëhet fjalë për Rudina Hajdarin, e cila doli kundër Bashës dhe gjithë opozitës, duke mos djegur mandatin e deputetes. Por hajdari është e gatshme ta djegë mandatin për studentët

“Momentin që unë e mora këtë vendim, prita pak kohë. Doja të shikoja… Kam thënë që të lë mandatin tim për studentët.

Por gjej rastin ta shpjegoj sot; ka të njëjtën vij logjike me atë që ndodh sot. Studentët donin ndryshim. U ngritën kundër kësaj klase politike.

Kjo mua më mërziti shumë. Në ato momente isha në Qytetin Studentit, para bustit të tim at dhe në anën tjetër ishin studentët.”

Ndërkohë edhe SHBA e BE kanë deklaruar publikisht se mbështesin protestat paqësore kundër qevrisë së kr.imit dhe korr.upsionit.

Gjatë protestave studentore të filimvitit, nuk pati asnjë reagim ndërkombëtar kundër të rinjve, përkundrazi faktori ndërkombëtar u rreshtua hapur kundër Edi Ramës. Tashmë, të ringritur sërish në protestë masive, me mbështetjen e gjithë ndërkombëtarëve, por edhe Rudina Hajdarit, si një elemen i rëndësishëm i mbështetur nga të huajt, Edi Rama rrez.ikon seriozisht karrigen e pushtetit.