/Shkοjnë të Iuten në VARRlN e gjyshës, por në VARRlN e saj gjejnë dikë që nuk ua merr meηdja…

Shkοjnë të Iuten në VARRlN e gjyshës, por në VARRlN e saj gjejnë dikë që nuk ua merr meηdja…

“Stop” është ndalur në fshatin Drenovë të Korçës për një de.noncim të shtetasit Piro Murcka.

Ai tregon, se në 4 Shtator 2019 konstatoi se në va.rrin e stërgjyshes, ku e nderonin prej 50 vjetësh, ishte va.rrosur një person tjetër, që kishte ndë.rruar jetë në Qershor 2019.

“Në datën 4 Shtator kemi ardhur në përvjetorin e Babait që bënte 13 vjet i ndarë nga jeta, afër va.rrit të babait është edhe va.rri i stërgjyshes.

Gjetëm një tjetër të va.rrosur, që kishte dy muaj që kishte vde.kur”, thotë Murcka. 

Ai shton se kishte aq shumë vite që stërgjyshja ishte va.rrosur aty, sa vetë nuk e mban mend, ndërsa në kryq me zi dallohen emrat.

“Mund të ketë 50-60 vjet”. Për ta zgjidhur këtë çështje, Pirro Murcka iu drejtua komunës, e më pas kishte takuar kryeplakun.

“Kryeplaku më tha se nuk di gjë për këtë rast”. “Ky është va.rri ku ka qenë stërgjyshja jonë, këtu janë va.rret e familjes sonë.

Sa mbaj mend në jetën time, kemi ndezur qirinj për va.rrin e stërgjyshes.

Tani nuk e kam idenë se ç’bëhet, ia kanë marrë dhe ia kanë hedhur kockat a nuk e di”.

https://youtube.com/watch?v=fVyvZxjh_mQ%3Ffeature%3Doembed