/Shkencëtarët “futen” në theIIësi të akullit të Antarktikës, ajo që gjejnë është e VËSHTlRË për t’u besuar

Shkencëtarët “futen” në theIIësi të akullit të Antarktikës, ajo që gjejnë është e VËSHTlRË për t’u besuar

Një grup shkencëtarësh kanë bërë një zbulim të rëndësishëm në një zonë të humbur të Antarktidës.

Në një liqen, i cili ishte i mbuluar i gjithi nga akulli, ata kanë gjetur krijesa që shumë pak janë parë nga njeriu.

Duket si një skenar filmi, por në fakt është e vërtetë. Mësohet se në liqenin Mercer, i cili fillimisht u zbulua në vitin 2007 janë parë me anë të një sonde krijesa të rralla.

Revista prestigjioze Nature ka shkruar se shkencëtarët mendonin se do të gjenin vetëm disa mikrobe, por u habitën kur nga kampionët e analizuara pas shpimit të liqenit, gjetën mbetjet e disa krijesave shumë herë më të zhvilluara.Janë gjetur disa lloje gaforresh, karkalecash dhe një krijesë e quajtur tardigrad, i cili duket si një krijesë “aIiene”.

Mbete ende një se;kret fakti se si këto krijesa të kenë mbijetuar në një zonë aq të ftohtë.

Gjithashtu mësohet se shkencëtarët, po bëhen gati për një mision të dytë.