/SHKOl për të blerë vezë në supermarket, nuk do t’u BESONl syve se çfarë i NDODHl 14 vjeçarit (Foto)

SHKOl për të blerë vezë në supermarket, nuk do t’u BESONl syve se çfarë i NDODHl 14 vjeçarit (Foto)

Mund te duket si perralle, por kjo eshte nje ndodhi e papritur qe i ka ndodhur nje adoleshenti 14 vjecar ku eshte surprizuar nga vezet qe ka blere ne supermarket.


Djali donte te provonte te bente nej eksperiment ku pretendonte se mund te nxirrte nje rose nga vezet e blera te supermarketit.

Keshtu qe 28 dite, pasi bleu vezet, ai u shperblye me lindjen e nje rose te bukur e te shendetshme. Ai shprehet se eshte teper i surprizuar nga lindja e saj dhe po mendohet per ti gjetur emrin e duhur sapo t’i zbuloje gjinine.

Ai tha: ‘Që nga ajo kohë, roska e palindur u rrit më shumë brenda shell çdo ditë. Pak më shumë se tre javë më vonë veza filloi të lëkundet dhe pak ditë pas kësaj, vogëlushja e vogël e shpërtheu jashtë, transmeton lajmeflesh.

Ai shpjegon proceduren sesi nisi cdo gje nga fillimi dhe deri te ecuria e rritjes se roses se vogel nen levozhge. Pas tre javesh me vone veza filloi te lekundet dhe pa nje pa dy vogelushja e vogel doli jashte. 14 vjecari e kishte vene bast me familjaret e tij qe nje veze supermarketi mund te fekondohej, pasi ata kishin kohe qe i provonin atij te kunderten.

Babai i adoleshentit shprehet: “Une u habita dhe u tregova mosbesues kur pashe Ulliamin duke mbajtur kutite e vezes ne dhomen e itij te gjumit, pasi kurre nuk kisha besuar se prej atyre veze ve mund te dilte nje rose e gjaIIe.”

“Sapo te rritet dhe pak Uilliam do ta dergoje rosen te jetoje ne ferme me kafshet e tjera, ajo meriton te jete e lumtur dhe e lire si te gjitha kafshet”, shprehet ai.

Ne lidhje me kete fenomen shume njerez kane mbetur te habitur sesi nga disa veze te thjeshta supermarketi mund te fekondohen dhe te dale nje rose kaq e bukur dhe e shendetshme. Historia e roses u be mjaft e njohur per kedo dhe pati shume reagime beasuesse ne lidhje me kete situate, transmeton Lajmeflesh.

Ne fund ai thekson se per te arritur kete eksperiment ishte mjaft e veshtire dhe se per te daluar vezet e fekondueshme dhe te pa fekondueshme eshte mjaft e veshtire, pasi ato jane njesoj ne shikim dhe mund te hahen pa e kuptuar nese mund te sjelle ne jete nje gje te gjaIIe ose jo.