/Shqipëri: Pema “e maIIkuar”, kushdo që e prek e gjen një e keqe (Video)

Shqipëri: Pema “e maIIkuar”, kushdo që e prek e gjen një e keqe (Video)

Me vite dhe degë të shumta, ky është druri i bungut. Askush në fshatin Hereq të Gjakovës nuk e di saktë se sa i vjetër është ky dru. Por, pavarësisht kësaj banorët e kësaj ane thonë se ky dru ka të veçantat e veta.

Syzana Hajredini

Sipas tyre, askush nuk guxon që ta prekë atë, në të kundërtën kushdo që e prek do ta gjejë një e keqe. Kështu të paktën rrëfen Musa Sahitaj, nga ky fshat.

Ndonëse kjo histori ka shumë kohë që ka ndodh, 73-vjeçari thotë se e njëjta gjë do të ndodhë edhe tani, po që së dikush e prek.

Madje, sipas tij, ky dru nuk duron as ndriçimin, të cilin ai dhe djemtë e tij kanë provuar ta vënë në këtë vend.

E afër këtij druri janë edhe disa va,rre, që banorët i quajnë si va rre të mira.

Në këto va,rre prehen paraardhësit e familjes Alija dhe për banorët kanë një rëndësi të veçantë.

Por, përveç banorëve të Hereqit këto varre vizitohen shpesh nga shumë njerëz nga e gjithë Kosova për të kryer lutje të cilat besojnë se do t`u realizohen.

Musa Sahitaj thotë se tri nga këto va.rre janë më të rëndësishmet.

Këto ishin rrëfimet interesante të Sahitajt dhe gjithsesi për ta shuar kureshtjen mund t’i bëni një vizitë këtij vendi.

https://youtube.com/watch?v=JLJoTcBF0dQ%3Ffeature%3Doembed