/Shqiptarët ‘ndezin’ New Yorkun! Paradë gjigande me motivacionin e rëndësishëm

Shqiptarët ‘ndezin’ New Yorkun! Paradë gjigande me motivacionin e rëndësishëm

Tradita dhe kultura shqiptare vijon të ruhet me fanatizëm në Diasporë. Më e theksuar mbetet në Shtetet e Bashkuara.

Së fundmi atje është zhvilluar Parada Shqiptare për vitin 2019 organizatat shqiptare në Nju-Jork u mblodhën në shtëpinë e “Vatrës” në Bronx të Nju-Jorkut.

Organizatat shqiptare mbështetën idenë që Parada Shqiptare 2019 t’i dedikohet Çamërisë dhe të përkujtohet 75-vjetori i gje.nocidid shqiptar (çam) nga shovenistët grekë!

Në mbledhje mori pjesë edhe deputeti i Bashkisë së Nju-Jorkut, Mark Gjonaj, raporton albinfo.chm transmeton Neësbomb.al.

“Greqia akoma nuk ka kërkuar falje dhe nuk e pranon gjen.ocidin””, tha ai. Përveç Paradës Shqiptare, do të ketë edhe aktivitete të tjera për të informuar komunitetin amerikan për gjen.ocidin që shteti grek i bëri popullsisë të pafajshme shqiptare. Parada Shqiptare organizohet më 8 qershor 2019, në Manhattan, Nju-Jork.