/Shqiptari që po MAHNlT botën me SHPlKJEN e tij (VIDEO)

Shqiptari që po MAHNlT botën me SHPlKJEN e tij (VIDEO)

Shaban Saliu është tetovari që ka bërë shpike inovative një kohë më të gjatë, raporton Tetova1.

Ai më parë ka krijuar një veturë që punon me rrymë, turbinën që me shtypje të ujit karrikon akumulatorët, dhe turbinën që prodhon rrymë elektrike.

Zbulimi i tij i fundit është djepi për përkundje të bebeve dhe që funksionon i tëri me rrymë.

Ai ka shfrytëzyar motorin që i lëviz fshirëset e parafingos së veturës dhe e ka ligjur me rrymë elektrike.

Shabani ka në plan të formoj një klub të inovatorëve tetovar dhe kërkon ndihmën e sponsorëve.

https://youtube.com/watch?v=aD_hJNhgPwQ%3Ffeature%3Doembed