/Shqiptarja shkëIqen në SHBA, pas 15 vitesh SAKRlFlCË realizon ëndrrën dhe bëhet oficere poIicie(Historia)

Shqiptarja shkëIqen në SHBA, pas 15 vitesh SAKRlFlCË realizon ëndrrën dhe bëhet oficere poIicie(Historia)

Celjeta Bixhaku ishte e gatshme të kalonte një oqean për të kërkuar mundësi në Amerikë me familjen e saj dhe të realizonte qëllimin e saj për t’u bërë një oficer policie.

Ceremonia e pinning në të cilën ajo zyrtarisht fitoi distinktivin e saj me Departamentin e Policisë Rockport u mbajt në mbledhjen e Zgjedhjes së Bordit më 8 Shtator.

Bixhaku, 26 vjeç, u bashkua me departamentin në korrik.

Ajo erdhi në Amerikë në 2015 së bashku me nënën dhe vëllain e saj, Igli, 19 vjeç, i cili merr pjesë në Akademinë Detare të Maine.

Ajo më parë ka punuar për Departamentin e Policisë Rockland në 2019.

Oficerja ka aplikuar për t’u bërë një shtetase amerikane dhe është një banore e përhershme.

Ajo tha se procesi i ardhjes në këtë vend nga Shqipëria zgjati 15 vjet dokumente dhe përpjekje, raporton gazeta Knox.

Sidoqoftë, ajo gjithashtu thotë se ia vlejti.

“Më pëlqen të jem në Amerikë”, tha ajo. “Mundësitë e ofruara për të gjithë janë të mahnitshme.”

Ndryshe nga Shqipëria, ajo tha se është shumë më lehtë këtu të gjesh diçka që e do dhe ta ndjekësh atë.

Midis talenteve dhe aftësive të saj të sjella në punë, ajo mund të flasë katër gjuhë – anglisht, shqip, frëngjisht dhe italisht.