/SHQlPTARl ‘DASHUROHET’ ME 70-VJEÇAREN ZVlCERANE DHE MARTOHET ME TË, POR GJYKATA I BËN…

SHQlPTARl ‘DASHUROHET’ ME 70-VJEÇAREN ZVlCERANE DHE MARTOHET ME TË, POR GJYKATA I BËN…

Një shqiptar kishte vendosur të martohej me një grua 70-vjecare. Historia ka ndodhur në Zvicër, por martesa u refuzua për shkak të diferencës së madhe mes burrit dhe gruas.

Dhe për këtë arsye është një dashuri që gjykata e Laussanes (VD) nuk e beson. Tashmë të lidhur në vendin e tyre në një martesë tradicionale, shqiptari nga Kosova baba i dy fëmijëve, donte të martohej me një zvicerane 70-vjecare, me origjinë marusiane në Lausanne të Zvicrës.

Në vitin 2010, ata kërkuan hapjen e një dosjeje martesore në gjendjen civile të Lozanës.

Pasi apelet nuk ndryshuan asgjë, çifti vendosi të martohej në Kosovë vitin vijues (2011).

Më pas ai u kërkoi autoriteteve të Vaudit të rishikonin kërkesën e tyre, gjë të cilën ata nuk e bënë duke lënë në fuqi vendimin për mos pranimin e martesës.

Në vitin 2016, pensionistja maurisiane mori shtetësinë zvicerane dhe kërkoi që bashkëshorti i saj t’i bashkohej asaj në brigjet e liqenit të Gjenevës, në emër të bashkimit familjar.

Ende skeptike, autoritetet zvicerane i kanë dërguar shpjegim nga ambasada e tyre në Kosovë.

Hetuesit zbuluan se te “martuarit” në të vërtetë ka jetuar me nënën e dy fëmijëve të saj bashke me “gruan” shtatëdhjetëvjeçare. Megjithatë, çifti paraqiti një ankesë të re në Gjykatën kantonale.