Shtepia qe dukej si e thjeshte,nuk do ta besoni se cfare fshihej ne te

  0
  316

  Nga jashtë ajo duket si një shtëpi normale, por në vërtetë brenda saj fshihen shumë sekrete.
  Shumë pak e dinë se brenda shtëpisë së ndodhur në rajonin Essex në Britaninë e Madhe është ndërtuar një bunker sekretet.

  Bunkeri sekret u ndërtua për të strehuar kryeministrin e vendit bashkë me 600 persona të tjerë, në rast të sulmeve me armë atomike.

  Muret e saj janë të trasha dhe prej betoni, kurse secila pjesë e bunkerit është e rregulluar në atë mënyrë që të shërbejë në mënyrë sa më efikase për njerëzit gjatë një sulmi nuklear.

  Mirëmbajtja e një bunkeri të tillë në vitet e Luftës së Ftohtë i kushtonte shtetit britanik deri në 4 milionë euro në vit.