/Shtëpitë Iëkundeshin sikur ishin prej letre dhe toka u hap më dysh, ky ka qenë těrmeti më i førtë në botë

Shtëpitë Iëkundeshin sikur ishin prej letre dhe toka u hap më dysh, ky ka qenë těrmeti më i førtë në botë

Në vitin 1960 në Jug të Kilit është shënuar tërmeti me shkallë 9.5, duke shkaktuar dëme me vlerë prej 550 milionë dollarë.

Dëmet që shkaktoi ky tërmet ishin aq të mëdha. Tërmeti 9.5 Richter. shkaktoi një cunami.

Tërmeti i fuqishëm goditi Valdivinë në Kili. Ky është tërmeti më i fuqishëm në Botë me magnitudë 9.5 Rihter.

Ai shkaktoi një tsunami me dallgë mbi 10 metra.

Numri i të vdekurve nga ky tërmet nuk është saktësuar asnjëherë, por dyshohet se kanë vdekur mbi 6 mijë veta.

Më pos htë po sjellim disa foto: