/Shteti fqinj i Shqipërisë merr vendimin historik, kuItivimi i MARlJUANES në shtëpi nuk është më KRlM

Shteti fqinj i Shqipërisë merr vendimin historik, kuItivimi i MARlJUANES në shtëpi nuk është më KRlM

Në Itali nuk është më kr.im kultivimi i mari juanës në shtëpi, kur sasia është modeste. Ky është vendimi i bujshëm i Gjykatës së Apelit italiane, që ndryshon tërësisht vendimin e vitit 2008 të po së njëjtës gjykatë.

Në gjykimin e atëhershëm, kuItivimi quhej ilegaI edhe në rastin e konsumit personaI.

Por disa ditë më parë, duke arsyetuar mbi rastin e një të riu napoletan i cili ishte dë nuar me 1 vit për mbjelljen e dy bimëve të mari juanës.

Gjykata vendosi se “nuk mund të ndiqet penaIisht kultivimi i dimensioneve minimale për konsum personaI, dhe që nuk lidhet me shitjen e produktit në tregun e lëndëve nar kotike”.

Pritet që me vendimin e Gjykatës, ballkonet e shtetit fqinj të “gjelbërohen” gjithmonë më shumë./albeu