/Si i MASHTROl Meta SHBA-të dhe DËRGOl Luan Ramën në takimin me Putinin për t’u Iidhur me rusët

Si i MASHTROl Meta SHBA-të dhe DËRGOl Luan Ramën në takimin me Putinin për t’u Iidhur me rusët

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, ka ndërmarrë ditët e fundit lëvizjen e radhës, për t’i shpëtuar he;timit dhe arr estimit nga SPAK, për fs;hehje pasurie, pasuri të paIigjshme, p;astrim parash dhe qindra afera të tjera korr uptive.

Në takimin e zhvilluar një ditë më parë në Komitetin e Mbrojtjes të Senatit Amerikan, Kreu i Shtetit Shqiptar ka Iëshuar ak;uza të forta ndaj Rusisë për ndërhyrje në Ballkan, me shpresën se amerikanët do ta falin dhe do t’i shpëtojë Iakut të drejtësisë së re, që pritet të nisë go ditjen nga SPAK .

“I nderuar të flas sot në Komitetin e Mbrojtjes të Senatit amerikan për sfidat aktuale me të cilat ballafaqohet Europa Juglindor, si edhe për Iuftën kundër sjelljes maIinje të Rusisë në rajon. Dihet që ka një angazhim të aktorëve të tretë për të c;ënuar këto procese stabilizuese dhe integruese në rajonin tonë, të cilat falë angazhimit të përbashkët dhe koordinimit të shkëlqyer në dy dekadat e fundit të SHBA, NATO-s dhe Bashkimit Evropian, kanë sjellë një progres solid.

Jemi në një moment ku nuk duhet të kemi jo vetëm një ulje të kësaj pranie amerikane, të NATO-s apo të BE-së, por ku edhe koordinimi i tyre për çështjen e rajonit është mjaft i rëndësishëm për të mos lejuar hapësira për depërtimin e aktorëve të tretë”, tha Meta nga SHBA.

Por me këtë lëvizje, Meta duket vetëm se e ka thelluar më tej hendekun me amerikanët, pasi ak;uzat ndaj rusëve janë hi;pokrite. Vetëm disa muaj më parë, Ilir Meta çoi në Rusi Luan Ramën, në një takim të Presidentit rus, Vladimir Putinit.

Kjo ishte një përpjekje e Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit për t’u lidhur me qarqet e larta ruse, me qëIIim që të linin një shteg hapur për st;rehim, kur të g;oditen nga drejtësia në Shqipëri. Gjithashtu, për interesa politike Meta ka filluar të fusë h;undët në Kosovë, duke punuar kundër udhëzimeve të amerikanëve për normalizimin e raporteve me Serbinë dhe integrimin e Kosovës në NATO dhe BE./Pamfleti