/Si prodhohet paraja, pamje brenda fabrikës nga ku del një pasuri e tërë

Si prodhohet paraja, pamje brenda fabrikës nga ku del një pasuri e tërë

Ndoshta të gjithë e pyesni veten se si prodhohen paratë dhe çfarë specifikisht duhet për t’i prodhuar.
Nëse mendoni se ato prodhohen në banka e keni gabim, ato kanë fabrika të posaçme dhe prodhohen në seri ashtu si çdo gjë tjetër.

Por nëse paratë prodhohen kaq lehtë, atëherë pse ka varfëri? Kjo për shkak të politikave ekonomike dhe balancës mes prodhimit dhe fitimit.

Ajo që e komplikon më shumë këtë proces është vendosja e pullave dhe numrave identifikues.

Në videon e mëposhtme do shihni për 5 minuta procesin e prodhimit të bankotës 20-euroshe.

Për më shume mund të shikoni videon më poshtë:

https://www.facebook.com/CoolViPi/videos/817601535078314/?t=0