/Si të kemi dhëmbë të bardhë si perIë në kushte shtëpie

Si të kemi dhëmbë të bardhë si perIë në kushte shtëpie

Një buzëqeshje shndritëse është ëndrra e të gjithëve. Por para se t’i drejtoheni dentistit , ne ju japim disa ide për zbardhjen e dhëmbëve në kushte shtëpie.

Përpos pastave, furçave të dhëmbëve dhe lëngjeve dezinfektuese të gojës, për të pasur dhëmbë përsosmërisht të bardhë në mënyrë natyrale duhen ndjekur disa këshilla për tryezën e ushqimeve.

Soda e bukës
Soda e bukës, e pranishme në kuzhinën tonë ndihmon në largimin e pIIakave të krijuara tek dhëmbët të cilat shkaktojnë ngjyrën e verdhë.
? Mund të përzieni gjysmë luge çaji me sodë buke. Me këtë masë lani dhëmbët me furçë e me ujë të ngrohtë, tamam si me pastë dhëmbësh normale. Përsëriteni këtë ritual 2 herë në javë.
? Ose mund ta përzieni atë me lëng limoni, uthull molle ose per.oksid hidrogjeni.
? Gjithashtu mund të përzieni një lugë sodë buke me një tjetër me pero.ksid hidrogjeni. Masën e hidhni në një gotë me ujë të ftohtë dhe me të shpëlani gojën 2-3 herë në ditë.

Lëkurë portokalli
Pastrimi i rregullt i dhëmbëve me lëkurë të freskët portokalli redukton akumulimin e papastërtive.

Si ta përdorni?
Para se të flini, merrni pak lëkurë portokalli dhe me të fërkoni dhëmbët tuaj. Vitamina C dhe kalciumi që ajo përmban do të luf.tojë mikr.oorganizmat përgjatë natës.
Përsëriteni për disa javë dhe shikoni rezultatet.

Peroksid hidrogjeni
Efektet e per.oksidit të hidrogjenit janë dhëmbë të bardhë si perlë, përsëri.Bëni gargarë me këtë lëndë, por sigurohuni që mos ta përcillni.
Gjithashtu mund të krijoni një masë me peroksid hidrogjeni së bashku me sodë buke, të cilën mund ta përdorni si pastë dhëmbësh. Me vonë lajini dhëmbët më një pastë normale.

Përdorimi i tepërt i peroksidit të hidrogjenit mund të krijojë irritim të mishrave të dhëmbëve, kështu që ju rekomandojmë që të mos abu.zoni.

Limon
Vitamina C dhe acidet që limoni përmban janë shumë të përshtatshëm për të larguar pIIakëzat nga dhëmbët tuaj. Mund ti përdorni lëngun, por edhe direkt lëkurën e tij.
Përzieni pak lëng limoni me kripëAplikojeni atë tek dhëmbët e zverdhur dhe e lini për pak minuta. Më pas shpëlajeni gojën me ujë të ngrohtë.Përsëriteni dy herë në ditë për dy javë për rezultate më të mira.

Kripë
Kripa është një prej agjentëve pastrues më të rëndësishëm dentar përdorur prej dekadash. Ajo ndihmon në rikuperimin e mineraleve të humbura prej dhëmbëve dhe rigjenerimin e ngjyrës së bardhë të tyre.Mund ta përdorni në vend të pastës së dhëmbëve çdo mëngjes e më vonë ta shpëlani.Ose mund ta përzieni me sodë buke e lehtë të fërkoni dhëmbët.

Kujdes: Mos i fërkoni dhëmbët me forcë kur përdorni këtë përzierje sepse mund të shkaktojë irri.time në mishrat e dhëmbëve ose dë.mtime.