/Si u PRlSHËN 500 fabrika në Shqipëri në VlTET 90′-95′ me urdhër të Beogradit dhe Athinës

Si u PRlSHËN 500 fabrika në Shqipëri në VlTET 90′-95′ me urdhër të Beogradit dhe Athinës

Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, sh pata dhe p ushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.

Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika.Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj…

Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika, të cilat ishin relativisht të amortizuara dhe nuk mund të konkuronin tregun e jashtëm. Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, sh pata dhe p ushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.

Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj, por me pak investime dhe rinovime, shume shpejt Shqipëria do të prodhonte produkte konkuruese dhe me kosto të lirë. Ja pse fabrikat nuk duheshin prishur:

1-Fabrikat posedonin strukturën, terrenin dhe infrastrukturën ndihmëse.

2-Fabrikat tona mund të shërbeheshin me krah të lirë pune dhe me specialistë me shumë eksperiencë.

3-Fabrikat tona mund të mos konkuronin tregun e jashtëm, por mund të furnizonin tregun vendas. Imagjinoni Serbinë+Greqi duke paguar qindra miliona dollarë direkt qeverinë Shqiptare, me kushtin e vetëm, shk atërrimin e çdo fabrike, kështu në Ballkan Shqipëria dorëzohej pa kushte përballë “ar matës” të prodhimeve Serbe dhe Greke; kështu që gjithçka merr kuptim kur ekuacionit tonë i bashkangjitet Serbia dhe Greqia.

Do të kishte kuptim të prisheshin një pjesë e fabrikave, por jo të gjitha! Normalisht Serbët dhe Grekët paguan qeverinë tonë për të realizuar falimentin e ekonomisë Shqiptare!

Prishja e rreth 500 fabrikave u urdhërua nga Beogradi dhe Athina dhe u realizua nga “kupoIa komuniste” dhe qeveria Shqiptare e asaj kohe. Ky akt nuk ishte gjë tjetër, por p ushtim ekonomik i Shqipërisë, i realizuar nga tr adhtarët e kombit! Shqiptarët do ta kenë drejtësinë e tyre! Të bashkuar mund t’ia dalim!