SkandaIi në EMlSlONlN “Dua te bej te lumtur” i sjell p asoja te medha Arbanës, ja cfare RREZlKOHET te ndodhe

0
1451

AMA ditën e djeshme i ka tërhequr vëmendjen televizionit “Top Channel” për një puntatë të transmetuar në emisionin moderuar nga Arbana Osmani, “Dua të të bëj të lumtur”.

Gjatë një puntate u përshkrua historia e një gruaje të dhu*nuar nga bashkëshorti, e cila i kërkoi më pas faIje.

“Zonja E. i kërkonte faIje bashkëshortit në emision për faktin që e kishte den oncuar në poIici pas dhu*nës së ushtruar prej tij dhe kjo jepej në televizion me nota romantizmi,” citon ndër të tjera Autoriteti i Medias Audiovizive.

Reagime të shumta ka marrë historia e trajtuar në këtë mënyrë në rrjetet sociale.

Në lidhje me këtë histori kanë reaguar edhe 36 organizata, të cilat punojnë për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, si dhe për të drejtat e vajzave dhe grave.

Kështu, AMA ka vendosur t’i tërheqë vëmendjen Top Channel:

Ama vendosi sanksionin “Tërheqje vëmendje” ndaj subjektit tuaj audioviziv. në rast përsëritje të shkeIjes, do të fillojë procedimin sipas kërkesave të parashikuara ligjore”, thuhet në letrën dërgua televizionit kombëtar. Mënyra e trajtimit të historisë personale të Znj. E. justifikon dhe legjitimon ushtrimin e dhu*nës me bazë gjinore, duke u bërë faktor në rivikt*imizimin e vajzave e grave të dhu*nuara.

Trajtimi jo i drejtë i këtij rasti abuz imi ka nxitur një valë të re komentesh të cilat par;agjykojnë gratë e dhun*uara, duke justifikuar dhu*nën ndaj tyre. Kjo qasje përforcon stereotipet gj;inore ku gratë perceptohen si të nënrenditura, si pronë dhe ku dhu**na tolerohet apo justifikohet dhe vjen si pasojë e një “faji” të vi*ktimës.”