/SkandaIi/ Në ring vd iq boksieri dubIant, kishte hyrë në Shqipëri me dokumente faIso

SkandaIi/ Në ring vd iq boksieri dubIant, kishte hyrë në Shqipëri me dokumente faIso

Dy ditë më parë u raportua se një boksier bullgar hu.mbi jetën gjatë ndeshjes që po zhvillohej në qytetin e Shkodrës.

Në fillim u tha se boksieri që hu.mbi jetën nga at aku kard.iak ishte Jezus Veliçkov, por ditën e sotme është zbuluar sk andali që fshihej në ekipin sportist bullgar.

Boksieri që hu.mbi jetën nuk ishte Jezus Veliçkov, por Boris Stankov i cili ka marrë pjesë në këtë aktivitet me dokumente të faIs ifikuara.

Deri më tani ende nuk dihet arsyeja pse stafi dhe trajneri bullgar e ka rre.zikuar Boris Stankov të garojë me dokumente faIse të një kushëriri të tij boksier profesionist.

Lidhur më këtë ngjarje, boksieri Veliçkov ka thënë për mediat se; “Kishte që nga viti 2018 që mbante kartën time të identitetit, ai më thoshte se nuk ka problem pasi trajneri e dinte këtë gjë.”

Ndërkohë, nuk është e qartë se si Stankov ka mundur të mash.trojë federatën si dhe të plotësojë dokumentet e nevojshme për të marrë pjesë në një ndeshje.

Tre dokumentet e nevojshme për të marrë pjesë në ndeshje të Iigjshme boksi janë; një licencë prej boksieri profesionist, duhet të ketë autorizim dhe duhet që të ketë lejen e federatës dhe kartelën mjekësore./ Opinion